Logo van Gemeente Dongen

Bodeminformatie

Soms heeft u bodeminformatie nodig bij de aan- en verkoop van een stuk grond (perceel). Voor een taxatie of het uitvoeren van een bodemonderzoek kunt u bodem-,  historische- en inrichtingsgebonden milieuinformatie opvragen.

Wanneer informatie aanvragen?

Makelaars en taxateurs zijn niet meer verplicht om bij de verkoop van een huis, een bedrijfspand of grond informatie over de bodem voor u op te vragen bij de gemeente of provincie. Zij kunnen sinds enige tijd volstaan met het opvragen van informatie bij het Kadaster of Bodemloket. Deze instanties kunnen u echter geen volledige informatie over de milieuhygiƫnische bodemkwaliteit geven. Wij raden u daarom aan om bij het kopen van een huis, een bedrijfspand of een stuk grond aanvullende informatie op te zoeken via de website van de Omgevingsdienst.

Meer informatie

Wilt u nog meer weten over de bodemgesteldheid binnen de gemeente Dongen? Dan kunt u informatie opvragen bij de gemeente via dit online formulier. Voor het verstrekken van bodemgegevens berekenen wij leges kosten. Wij streven ernaar om binnen 14 werkdagen uw vragen te hebben beantwoord.