Logo van Gemeente Dongen

Archief

Regionaal Archief Tilburg

Wilt u uw stamboom onderzoeken? Of bent u op zoek naar foto’s, films of geluidsmateriaal? Het Regionaal Archief Tilburg beheert de archieven van de stad Tilburg en de aangesloten gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout en Waterschap De Dongestroom. Meer informatie vindt u op de website van het Regionaal Archief Tilburg

Archief website

Op 23 januari 2015 is Dongen gestart met archiveren van de gemeentelijke website. U kunt dus vanaf dat moment alle (historische)  informatie terugvinden. Elke 24 uur wordt er een 'kopie' van dongen.nl gemaakt die geheel doorklikbaar is met alle informatie, afbeeldingen en achterliggende documenten.

Hoe werkt het?

Ga naar het webarchief. Links in beeld staat een grijs/roze balk. Via de kalender in deze balk kunt u terug naar de website van een bepaalde dag in het verleden. En via de zoekfunctie in de balk kunt u zoeken op een trefwoord. U krijgt dan een overzicht van alle pagina’s waarop dat trefwoord heeft gestaan. Achter ieder zoekresultaat staat een klein kalendertje. Wanneer u daarop klikt, ziet u op welke dag deze pagina op de website is geplaatst en eventueel is gewijzigd. Door in het roze blok linksonder op "Verberg Opties" te klikken, verbergt u de grijze balk.