Logo van Gemeente Dongen

Recreatie en toerisme

De gemeente Dongen bestaat uit de kernen Dongen, 's Gravenmoer, Klein Dongen en Vaart en telt ruim 26.000 inwoners. De Oude Kerk ruïne, molen koningin Wilhelmina, museum De Looierij en De IJzertijdboerderij zijn voorbeelden van verrassende bezienswaardigheden. Via het uitgezette Broederpad kom je een groot deel van deze bezienswaardigheden tegen. Voor kinderen is speelboerderij Pukkemuk een waar paradijs. Houden ze van spetterende watervallen en snelle glijbanen, dan is sportcentrum De Vennen een aanrader. Een balletje slaan doe je bij Golfcentrum Dongen. Het gezellige centrum van Dongen biedt een breed winkelaanbod. In het buitengebied vind je boerderijwinkels, waar streekproducten worden verkocht. De evenementenkalender van Dongen is altijd goed gevuld en ook het afwisselende theater- en podiumprogramma van De Cammeleur biedt voor elk wat wils.

Omgeving

De gemeente Dongen ligt midden in het hart van het Bourgondische Hart van Brabant. Steden als Tilburg, Breda, ’s-Hertogenbosch en Oosterhout liggen vlakbij. Op zo’n 7 kilometer afstand vind je de Efteling en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Ook dicht bij zijn de Biesbosch en de vestingsteden Geertruidenberg en Heusden. In de gemeente zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, van bed & breakfast tot hotel en van groepsaccommodatie tot minicamping.

Informatiepunt en website

Op de begane grond van sociaal-cultureel centrum De Cammeleur is het Toeristisch Informatiepunt Dongen (TIP) gevestigd. Via een interactief scherm word je geïnformeerd over bezienswaardigheden, evenementen, routes, verblijfsaccommodaties en activiteiten in de gemeente Dongen en de regio. Ook kun je er terecht voor folders, routekaarten, VVV-cadeaukaarten en het boeken van diverse gidswandelingen.Het TIP wordt beheerd door het Regionaal Buro voor Toerisme (RBT) De Langstraat. Het RBT verzorgt de gebiedsmarketing voor de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk.

Op www.bezoekdelangstraat.nl of in het toeristisch inpiratiemagazine '20/'21 vind je inspirerende uittips in de gemeente Dongen en regio De Langstraat.

Adres TIP:
Hoge Ham 126
5104 JK Dongen
Telefoon: 0162 - 312 000
E-mail: info@rbtdelangstraat.nl
Facebook: facebook.com/bezoekdelangstraat
Instagram: instagram.com/bezoekdelangstraat/

Evenement aanmelden

Heb je een evenement dat je graag opgenomen ziet in de evenementenagenda? Dat kan. Vul dan het formulier in op deze pagina.