Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Recreatie en toerisme

Benieuwd naar wat Dongen allemaal te bieden heeft voor een dagje uit of langer? Onder de vlag van Verrassend Dongen | UITpunt Dongen presenteert de gemeente het ruime aanbod op het gebied van recreatie en toerisme.

Aanbod kernen

We zijn trots op onze bezienswaardigheden. Mooie kerken, monumenten, villa’s, herenhuizen en prachtige dorpsgezichten kom je tegen in de kern Dongen. Nergens vind je zoveel leerlooierijcomplexen. En wist je dat er in Dongen nog een zeldzame kerkruïne staat? Een bezoek aan museum De Looierij vertelt alles over de leer- en schoengeschiedenis van Dongen.

Ook het landelijk gelegen dorp ’s Gravenmoer is de moeite van een bezoek waard. Het slagenlandschap met zijn smalle, oneindig diepe percelen, en de eeuwenoude dijkjes zijn typerend voor deze plaats. Met het aanwezige water, de bruggetjes en de prachtige boerderijen wordt de Vaartweg in ’s Gravenmoer ook wel het ‘Giethoorn van het Zuiden’ genoemd. De Hoofdstraat is vooral bekend vanwege de lommerrijke uitstraling.

De kernen Klein-Dongen en Vaart zijn landelijk gelegen en bieden de wandelaar en fietser veel mogelijkheden.

Omgeving

De gemeente Dongen ligt midden in het hart van het Bourgondische Hart van Brabant. Steden als Tilburg, Breda, ’s-Hertogenbosch en Oosterhout liggen vlakbij. Op zo’n 7 kilometer afstand vind je de Efteling en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Ook dicht bij zijn de Biesbosch en de vestingsteden Geertruidenberg en Heusden. In de gemeente zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, van bed & breakfast tot hotel en van groepsaccommodatie tot minicamping.

Volg Verrassend Dongen

Wil je op de hoogte blijven van wat Dongen en omgeving te bieden hebben?

  • De website www.verrassend-dongen.nl is dé plek waar je informatie vindt op het gebied van recreatie, cultuur, overnachtingsmogelijkheden, eet- en drinkgelegenheden, evenementen en arrangementen en gidsen.
  • Of volg de pagina www.facebook.com/verrassenddongen voor de nieuwste updates.
  • Verrassend Dongen is ook actief op Instagram. Hierop delen we foto's van mooie, bijzondere en verrassende plekken in de gemeente Dongen. Jij kunt meedoen! Plaats een foto en gebruik #verrassenddongen. Wie weet wordt jouw foto doorgeplaatst op het Verrassend Dongen account.

Informatiepunt

Er is een toeristisch informatiepunt (TIP) in de gemeente Dongen. Tips, adviezen, brochures en wandel- en fietsroutes krijg je bij:

De Cammeleur

Hoge Ham 126
5104 JK Dongen
Telefoon: 0162 - 312 000
E-mail: uitpuntdongen@theek5.nl
De Cammeleur

Bij het TIP kun je ook gidswandelingen boeken.

 

Magazine Toeristisch Langstraat

In april 2018 is het magazine 'Toeristisch Langstraat 2018-2019' verschenen. Klik hier om het magazine te bekijken.