Logo van Gemeente Dongen

Klimaat energie en duurzaamheid

In de gemeente Dongen werken we samen aan een duurzame en klimaatbestendige woon- en leefomgeving. Op deze pagina leest u meer over de website Duurzaam Dongen en Van Afval naar Grondstof. 

Verduurzamen? duurzaamdongen.nl helpt je op weg!

Duurzaam Dongen Doen! Samen werken we in Dongen aan duurzaam wonen, leven en werken. Op de website www.duurzaamdongen.nl lees je alles over duurzaamheid in de gemeente Dongen. 

Aan de slag!

Je huis isoleren, je tuin aanpassen zodat deze lange periode van regen aan kan. Energiebesparen door energieslurpers te vervangen. Je kunt zelf veel doen om je huis duurzamer te maken en minder energie te verbruiken. En voor veel maatregelen krijg je subsidie. Op pagina ‘Wat kan ik doen?’ lees je meer over alle mogelijkheden, projecten en plannen per thema. Zo kan jij snel aan de slag!

Voorbeelden op een rij

Inwoners van de gemeente Dongen vertellen over hun ervaring met het verduurzamen van hun huis. Wat hebben zij geleerd en wat zijn hun belangrijkste tips? Als echte doeners geven zij een inkijkje in hun weg naar verduurzaming

Het Energieloket helpt je verder

Wil jij duurzame stappen zetten? Dat kan lastig zijn. Want welke energiebesparende maatregelen passen dan het beste bij jouw situatie? Met al jouw vragen over energieverbruik en het verduurzamen van je woning kun je terecht bij het Energieloket. Op de pagina ‘Energieloket’ lees je er meer over. 

Vragen?

Heb je vragen over klimaat, energie en duurzaamheid? Neem dan contact met ons op via duurzaam@dongen.nl

Van Afval naar Grondstof

Alle Nederlandse gemeenten zijn door het Rijk uitgedaagd om zich de komende vijf jaar in te zetten voor minder restafval. Het doel is grondstoffen beter scheiden en  de hoeveelheid restafval terugdringen naar 100 kilo per persoon per jaar in 2021 en naar 30 kilo per persoon in 2025. Restafval kan niet worden hergebruikt. Het moet worden verbrand en dat kost veel geld. Door afval goed te scheiden kunnen hier nieuwe grondstoffen van worden gemaakt wat bijdraagt aan een schoner milieu. Op de pagina Afvalinzameling vindt u meer informatie over de manier van afvalinzameling en afvalscheiding in de gemeente Dongen.