Logo van Gemeente Dongen

Gehandicaptenparkeerplaats

Bent u lichamelijk beperkt en kunt u uw auto niet altijd voor uw deur parkeren? Dien dan bij de gemeente een aanvraag voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats in.

Voorwaarden

U kunt in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft een gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder;
  • U heeft geen parkeergelegenheid op uw eigen terrein of de mogelijkheid om deze aan te leggen.

Kosten

Nieuwe gehandicaptenparkeerplaats

Het in behandeling nemen van de aanvraag kost €74,05 (ongeacht beslissing). Deze kosten betaalt u direct bij de aanvraag via iDeal. Bij een positieve beslissing ontvangt u een brief met daarin de gespecificeerde kosten van de plaatsing. Deze kosten zijn afhankelijk van uw situatie. De kosten kunnen oplopen tot maximaal €250,-.

Wijzigen kentekenplaat

Wanneer de kentekenplaat gewijzigd moet worden bij een bestaande gehandicaptenparkeerplaats kost dit in totaal €67,50. Het gaat hierbij om €24,65 aan legekosten, deze betaalt u bij de aanvraag via iDeal. Voor de plaatsing ontvangt u los een factuur van €42,85.

Verplaatsen gehandicaptenparkeerplaats

Het in behandeling nemen van de aanvraag kost €49,35 (ongeacht beslissing). Deze kosten betaalt u direct bij de aanvraag via iDeal. Bij een positieve beslissing ontvangt u een brief met daarin de gespecificeerde kosten van het verplaatsen. Deze kosten zijn afhankelijk van uw situatie. De kosten kunnen oplopen tot maximaal €150,-.

Aanvragen

Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u online een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen. Klik daarvoor op de button 'Parkeerplaats aanvragen'. 

Procedure

Na ongeveer 10 werkdagen ontvangt u een e-mail met daarin de beslissing op uw aanvraag.  

Positieve beslissing: Indien wij uw aanvraag goed hebben gekeurd, stellen wij u 2 weken in de gelegenheid om schriftelijk aan te geven of u uw aanvraag wilt doorzetten. Dit dient u kenbaar te maken in d e-mail uw keuze aan te geven. Vervolgens zullen wij een verkeersbesluit vaststellen en publiceren in de gemeentelijke informatiekrant. Vanaf dit moment loopt de bezwaartermijn van 6 weken. In die periode kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit. Nadat deze 6 weken zijn verstreken en geen bezwaar is aangetekend, wordt de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats gerealiseerd. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond ontvangt u een factuur voor het resterende bedrag.

Negatieve beslissing: U ontvangt een e-mail waarin wij onze beslissing hebben onderbouwd. 

Gehandicaptenparkeerplaats verplaatsen

Wilt u uw gehandicaptenparkeerplaats verplaatsen, bijvoorbeeld omdat u verhuist? Dien dan een wijzigingsverzoek door het online formulier wijziging gehandicaptenparkeerplaats volledig in te vullen. Deze kosten betaalt u direct bij het invullen van het online formulier via iDeal. Na uw aanvraag ontvangt u een brief met daarin gespecificeerde kosten voor het verplaatsen van uw gehandicaptenparkeerplaats.

Kenteken wijzigen

Wilt u het kenteken van uw gehandicaptenparkeerplaats wijzigen (bijvoorbeeld omdat u een nieuwe auto heeft gekocht)? Vul het online formulier kenteken wijzigen in.