Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Vertrek naar buitenland

Vertrek voor langer dan 8 maanden

Gaat u voor langer dan 8 maanden of misschien zelfs definitief naar het buitenland? Dan moet u bij de gemeente aangifte doen van uw vertrek. We schrijven u dan uit de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt de aangifte doen vanaf 4 weken van tevoren tot uiterlijk de dag van uw vertrek.

Korter dan 8 maanden

  • Vertrekt u voor korter dan 8 maanden en houdt u uw adres in Nederland niet aan? Dan kunt u misschien een briefadres nemen
  • Vertrekt u voor korter dan 8 maanden en houdt u uw adres in Nederland aan? Dan schrijven we u niet uit. U hoeft geen aangifte te doen.

Aangifte doen van emigratie

U kunt online uw aangifte van emigratie doen. Ga daarvoor naar deze website. Klik op 'start nu' en log in met uw DigiD.

Let op:

Emigreert niet uw hele gezin mee? Dan moet u langskomen om aangifte van emigratie te doen. Maak daarvoor altijd eerst een afspraak. Breng uw legitimatiebewijs mee.

Bewijs van vertrek

Let op: in veel landen hebt u een bewijs van uitschrijving van uw laatste woonplaats nodig. Hiervoor kunt u terecht bij een RNI-loket (Registratie Niet-Ingezetenen)

Sommige landen vragen ook om een verklaring omtrent het gedrag (VOG). U kunt dit document voor uw vertrek aanvragen via de pagina Verklaring omtrent gedrag.

Financiƫle gevolgen

Let op: een emigratie kan financiĆ«le gevolgen hebben. Neem contact op met de Belastingdienst, uw zorgverzekeraar, pensioeninstelling en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor uw pensioen. Daar kunt u een correspondentieadres doorgeven.