Logo van Gemeente Dongen

Regiovervoer Midden-Brabant

Regiovervoer Midden-Brabant is een aanvulling op het openbaar vervoer. Iedereen kan er gebruik van maken. U wordt gehaald en gebracht waar u maar wilt binnen de regio, van deur tot deur. Vaak reist u met andere passagiers. Daarom duurt een Regiovervoer rit meestal wat langer.

Beperking

Heeft u een ziekte of beperking waardoor u niet kunt reizen met het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer afhankelijk van anderen, maar heeft u niemand om op terug te vallen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. U krijgt dan een Wmo Regiovervoerpas en betaalt minder voor dat Regiovervoer. Hoe het werkt leest u in een informatieboekje dat u tegelijk met het pasje krijgt thuisgestuurd.

Aanvragen

Neem contact op met De Entree voor een gesprek over Regiovervoer Midden-Brabant. Kijk voor contactegevens en meer informatie over De Entree op de website.

Leerlingenvervoer

Ook leerlingenvervoer valt onder Regiovervoer Midden-Brabant. Kijk hier voor meer informatie.

Behandeling van uw aanvraag

Hoe de procedure verloopt, hangt af van uw persoonlijke situatie of medische belemmeringen. Soms is een medisch onderzoek nodig. Een arts kijkt dan naar uw belemmeringen of handicap. Als het nodig is vraagt de arts aanvullende informatie bij uw specialist en/of huisarts. De arts geeft een advies aan de gemeente en u krijgt een brief van de gemeente waarin de uitslag staat.